Charlotte Munnik

Klassieke zanglessen

Zingen is een van de meest beoefende hobby’s in Nederland. Veel mensen zijn lid van een koor of zingen wel eens thuis. Sommigen beklimmen af en toe een podium om solo iets ten gehore te brengen. Wat je ambities ook zijn: zingen is het leukst als het ontspannen aanvoelt en je je zonder belemmeringen uit kunt drukken in de muziek. Soms loop je met je stem tegen problemen aan. Je haalt bijvoorbeeld niet zo gemakkelijk een hoge noot of bent wat hees na het zingen. In klassieke zangles kun je leren je stem op een gezonde manier te gebruiken. Dat maakt het mogelijk om ook moeilijkere stukken te zingen. Als de techniek geen probleem meer is, heb je een schat aan prachtige muziek om uit te kiezen.

Muzikale expressie

Je leert in de zangles niet alleen technisch beter zingen. Er komen ook allerlei muzikale aspecten aan bod: Hoe breng je over waar het stuk over gaat? Hoe laat je de muziek spannend, boos of juist dromerig klinken? Waar liggen de accenten in een tekst en hoe laat je dat horen? Hoe zing je het stuk in de juiste stijl? Het interpreteren van het lied en het experimenteren met muzikale expressie maakt het zingen nog boeiender en leuker.

Wat komt er aan bod?

zangles Breda
zangdocente Charlotte Munnik

Mijn lessen zijn gebaseerd op de klassieke zangtechniek. De belangrijkste aspecten die hierbij aan de orde komen, zijn:

  • Plezier in het zingen
  • Een goede houding en lichaamsbewustzijn
  • Een vrij stromende adem
  • Muzikale expressie en stijlgevoel
  • Repertoire uit vele eeuwen en stijlen
  • Begeleiding bij eventuele audities voor koren e.d.

Proefles

Wil je beter en prettiger leren zingen en overweeg je of klassieke zangles iets voor je is? Ik bied geheel vrijblijvend een proefles. Daarin kun je ervaren hoe een zangles in zijn werk gaat.

Tarieven en locatie

De zangles kan plaatsvinden bij de leerling thuis of aan de Baronielaan in Breda.

De tarieven van losse lessen en strippenkaarten, vind je hier:

Tarieven en voorwaarden Contact