Charlotte Munnik

Zangdocente

Sinds ik ben afgestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag, geef ik klassieke zangles aan leerlingen van allerlei leeftijden. Er melden zich bij mij voornamelijk enthousiaste koorzangers die hun zangtechniek willen verbeteren. Daarnaast begeleid ik mensen die zich willen voorbereiden op audities of solistische optredens. Ik geef les aan zowel beginners als gevorderden.

Wil je weten waar ik het zingen geleerd heb? Lees dan hier verder.

zangdocent Breda zangles
Zangdocente Charlotte Munnik

De uitdaging van de zangdocente

Bij het zingen is het hele lichaam je muziekinstrument. Van wat er gebeurt in je lichaam tijdens het zingen, zie je het meeste niet aan de buitenkant. Als zangdocent kan je dus niet alles voordoen, maar moet je je leerling zelf leren voelen wat goed en prettig zingen is. Ik vind het een mooie uitdaging om oefeningen en tips te geven waar de leerling zelf verder mee aan de slag kan. Geen enkele leerling is hetzelfde en niet iedereen leert op dezelfde manier. Er bestaan geen vaste methodes om te leren zingen. Ik vind het leuk om uit te vinden wat voor jou precies werkt.

Interpretatie en techniek

De techniek van het zingen kan op allerlei manieren overgebracht worden. Mijn streven is altijd om heldere woorden en beelden te vinden voor iets wat je niet kunt zien en vooral moet voelen. Ik probeer weg te blijven van vage beschrijvingen door praktisch te werk te gaan. Zingen heeft veel met het gevoel te maken, maar hoeft in mijn ogen daarom nog niet zweverig benaderd te worden. Aangezien zingen natuurlijk meer is dan alleen techniek, komt in de zanglessen ook interpretatie en expressie aan bod. Ik heb kennis van verschillende muzikale stijlen en kan je leren de teksten van de liederen te interpreteren.

Ontspannen en met plezier

Bij mij staat plezier in de zangles voorop. Ik vind het dan ook belangrijk om in de les de tijd te nemen om de leerling ontspannen te laten zingen. Voor de meeste leerlingen is zingen een hobby en het is zonde als die gepaard gaat met stress of zenuwen. De zangles moet niet een plek zijn om te presteren, maar om te leren en experimenteren. Dat neemt niet weg dat je verder komt als je ook buiten de les oefent. Graag geef ik advies over hoe je het beste kunt studeren en het zingen kunt inpassen in een druk leven. Ik zorg ervoor dat je na elke les weet waarmee je thuis aan de slag kunt.

Neem gerust contact met me op als je een vrijblijvende proefles wilt aanvragen. Ook kan ik je meer vertellen over hoe de lessen eruitzien.

BlogFacebookContact